اقتصاددان و صنعتگر ایرانی و سکاندار سیاست اقتصادی کشور در دهه اول انقلاب
به گزارش پایگاه خبری جماران
دکتر فرشاد مومنی با انتقاد از عملکرد اقتصادی جریان اصولگرایی در کشور گفت: مگر اسم خود را اصولگرا نگذاشتهاید، از نظر دینی، آنکه داعیه اصولگرایی دارد، باید عدالت شاقول شاقولهایش باشد! در این چارچوب، خشنترین مذمتها مربوط به این میشود که پول، زایندگی پیدا کند و ربا موتور خلق ارزش شود. چطور برانگیخته نمیشوید که مناسباتی در حیطه اقتصاد ایجاد کردهاید که در آن، ربا موتور خلق ارزش است، چیزی که درباره آن نص صریح وجود دارد.
او ضمن تاکید بر اینکه برای حل بحرانهای اقتصادی به صلاحیت و اهلیت حرفه ای علمی نیاز داریم، در آغاز سال تحصیلی جدید، از مسئولان کلیدی کشور خواست با مداخله خود، این همه حریم شکنی نسبت به اهل علم و این همه جفا و تعرض به همه ساحتهای نهاد دانشگاه را متوقف کنند.
یکی از پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با تشریح پیامدهای منفی صدور بدون محدودیت مجوز کسب و کار ، تاکید کرد: تلاش برای ورود بازیگران جدید ما را با بحرانهای سطح بالاتری در مسیر توسعه مواجه میکند. باید شرایطی را برای انتخاب شرکت های برنده در ایران ایجاد کنیم که صرفاً افرادی بتوانند از منابع برق و گاز کشور استفاده کنند که از سطحی بالاتر هستند و بیشتر در زنجیره ارزش ورود میکنند و منابع کشور مصروف آنها شود. در غیر این صورت ادامه دادن این بازی میتواند ما را با بحرانهای بزرگتری مواجه کند!
بنابر گزارش اختصاصی جماران ::
فرشاد مومنی چندی پیش میزگردی با یکی از اقتصاددانان درباره «بحران صرفه اقتصادی» داشت او در سخنان خود، بحران صرفه اقتصادی را یکی از محوری ترین بحران های تولید در ایران عنوان کرد.
او در سخنانش علاوه بر اینها به نقد وضعیت اقتصاد کشور و رانت خواری «رانتی معدنی » ها پرداخته و از هنرمندان، نویسندگان و نمایشنامه نویسان خواست که به در ترسیم وضعیت موجود به کمک کارشناسان بیایند او از آلبر کامو نقل قولی در حاکمیت مناسبات رانتی آورده و آن را با مواضع برخی اقتصاددانان بزرگ جهان مقایسه کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی که در تشریح مهمترین فلسفه های حاکم بر نظام سلامت؛ در فرهنگستان علوم سخن می گفت، تصریح کرد: در یک ساخت توسعه نیافته، همه چیز در پرتو توسعه مورد توجه قرار می گیرد. در ادبیات توسعه، بر این نکته توافق فراگیر وجود دارد که انسان ها هدف برنامه های توسعه و مهمترین ابزار تحقق آن هستند. از این دریچه، حساسیت و اهمیت نظام های سلامت را از چند زاویه مورد توجه اکید قرار می گیرد.
به گزارش جماران، دکتر فرشاد مومنی در نشست «وجوه ملی و بین المللی اقتصاد سیاسی کودتای 28 مرداد» که 26 مرداد در موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار شد، گفت، نکته بسیار مهمی که در ابتدا مطرح می کنم و تقاضا می کنم همه دلبستگان به ایران و آینده آن و عزت و اعتلای مردم و کیفیت زندگی آنها به آن توجه داشته باشند، بحث سترک و خارق العاده ای است که «داگلاس نورث» در کتاب ساختار و دگرگونی در تاریخ اقتصادی» مطرح کرده است.
مدرس: دکتر رسول رئیسجعفری
شروع: یکشنبه ۲۹ مرداد ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰
( به مدت ۶ جلسه )
پنج شنبه ۶ مهر ساعت ۱۴ الی ۱۶
لینک اسکایروم شرکت در جلسه : https://www.skyroom.online/ch/moassesse/institute-of-religion-and-economic
شروع: سهشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰
(به مدت ۴ جلسه)
جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
09120921297
دکتر فرشاد مومنی در نشست رونمایی از کتاب «اقتصاد سیاسی حکمرانی فراملی» در موسسه مطالعات دین و اقتصاد، گفت: از زوایای پرشماری می توان رابطه ای میان دانایی های جدیدی که از طریق این کتاب حاصل می شود و نیازهای معرفتی ایران در زمینه توسعه ارتباط برقرار کرد. اولین نکته ای که اهمیت زیادی دارد، وقوفی است که در سطح حکومت و مردم چین حاصل شده است؛ تنها کشوری می تواند موفق باشد که بر دانایی و توانایی هویت جمعی یافته خود تمرکز داشته باشد. متاسفانه تا امروز این بلوغ فکری، در نظام اداری کشور ما ظاهر نشده و وقتی عزیزان ما بر مشکلی برخورد می کنند به هر چیزی متوسل می شوند الا بسیج ظرفیتهای دانایی موجود در این زمینه!
در مراسم بزرگداشت شهدای حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰، سیدمحمدرضا بهشتی، فرشاد مومنی، سیدعلیرضا بهشتی و صدیقه قاسمی، به بررسی وجوهی از اندیشههای شهید بهشتی پرداختند و با بیان مصداقهایی از «بهشتیزدایی»، استفاده ابزاری از گفتههای این اندیشمند را محکوم کردند.
در این مراسم که بعد از ظهر پنجشنبه، اول تیر ماه ۴۰۲ در موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار شد، ابتدا فرشاد مومنی، عدول از آموزههای شهید بهشتی را مسبب بلیات و فسادها و گرفتاریهای امروز دانست و گفت: در روزگار جوانی وقتی پای بحث آقای بهشتی و امثال او مینشستیم، به مسلمان بودن خود افتخار میکردیم اما امروز شرایطی پیش آمده که همه درباره دینگریزی جوانانی که در دوره جمهوری اسلامی متولد و تربیت شدهاند، هشدار میدهند.