✅ویژه‌نامه بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت مرحوم فقید علی رضاقلی به زودی منتشر می‌شود.

2023/03/05

فصلنامه اقتصاد و جامعه همزمان با اولین سالگرد درگذشت دکتر علی رضاقلی شماره 48 خود را به بزرگداشت این استاد ارجمند اختصاص داده و به این بهانه سعی در نشر اندیشه‌ها و بنیان‌های فکری این استاد بزرگ جامعه شناسی نموده است.

این مهم به مثابه گرامیداشت یک میراث اندیشه‌ای سترگ و راهگشا، برای شناخت بنیان‌های«فکری- فلسفی» و «تاریخی- نهادی» بازتولید توسعه‌نیافتگی در این سرزمین است. این مسأله می‌تواند افق‌هایی به سمت خروج از دورهای باطل توسعه‌نیافتگی باز کند و جامعه را به سمت امید و بالندگی حرکت دهد تا زندگی بهتری برای مردمان ایران فراهم گردد.

به این مناسبت ویژه‌نامه استاد علی رضاقلی در چهاربخش تنظیم شده است:

- بخش اول زندگینامه استاد را دربر گرفته که شامل سه بخش«گاهشمار زندگی»، «خودنوشته زندگی استاد» و «رضاقلی پس از خودکامگی و نخبه‌کشی» می‌باشد.

- بخش دوم که تحت عنوان روایت مشی و اندیشه رضاقلی مطرح شده شامل نگاه اساتید، صاحب‌نظران و خانواده به مرحوم استاد رضاقلی بوده و نظرات ارزشمند افرادی چون سید محمدرضا بهشتی، محمد ترکمان، هادی خانیکی، محمود رضاقلی، اکبر رضاقلی، احمد رضاقلی، حنیفا رضاقلی(والا)، مسیحا رضاقلی(والا)، احسان رضاقلی، محسن رنانی، رسول رئیس جعفری، علی‌اصغر سعیدی، عباس شاکری، حسن طایی، سعید عرفانی، علی عرب مازاریزدی، میکائیل عظیمی ، فرشاد مؤمنی، احمد میدری و هادی وحید فردوسی می‌باشد.

- بخش سوم به مقالات و یادداشت‌های ارزشمندی از استاد اختصاص دارد که برای اولین بار اقدام به انتشار آن‌ها صورت گرفته و سه عنوان مقاله را در برمی‌گیرد:

- * «باب اول شاهنامه»

- * «مغولان آمدند»

- * «تأثیر حقوق مالکیت و استقلال قوه قضائیه بر فقر»

- بخش چهارم به بررسی زوایایی از اندیشه‌های مرحوم استاد رضاقلی پرداخته و گزیده‌ای از مقالات ایشان را گردآوری نموده است؛ شامل عناوینی تحت:

- * «تأثیر فاجعه کم‌آبی بر تمدن ایران»

- * «نهادها در ایران، غارتی یارقابتی»

- * «توسعه اقتصادی و جهان‌بینی ما»

- * «الگوهای رفتاری روشنفکران ایران»

- * « مؤلفه‌های اصلی بهره‌وری نیروی انسانی»

- * «علل نهادی چرخش‌های سیاست اقتصادی ایران»

 

تحریریه فصلنامه اقتصاد و جامعه امیدوار است، پروژه فکری علی رضاقلی بسیار فراتر از نقاط عطف مهم آن که انتشار کتاب‌های جامعه‌شناسی خودکامگی، جامعه‌شناسی نخبه‌کشی، اگر نورث ایرانی بود و سراب‌گرایی صنعتی در نظام قبایلی ایران تفکر او در قالب یک منظومه اندیشه‌ای میان‌رشته‌ای  درک شود و رواج یابد.

به امید آنکه دسترسی به جامعه باز آنطور که او عمر خود را وقف آن آرمان کرد در دستور کار جامعه توسعه‌خواه ایران قرار گیرد و باب بهره‌گیری مستمر و اثربخش ازآن همچنان باز بماند.

 

علاقمندان می‌توانند برای تهیه ویژه‌نامه شماره 48( بهار 1402 ) فصلنامه اقتصاد و جامعه به سایت

www.nahadgara.ir

مراجعه و یا به واتساپ شماره 0922857472  پیام دهند.

 


   


نظرات کاربران
سخنران : دکتر فاطمه قابل رحمت ، دکتر فرشاد مومنی
زمان : 

پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 ساعت 14 الی 16


مکان : 

موسسه مطالعات دین و اقتصاد 

https://www.skyroom.online/ch/moassesse/institute-of-religion-and-economic

دیدگاه های روز
نظرسنجی
تقسیم سازمان مدیریت و برنامه ریزی به 2 معاونت برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی: